Warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/usr/home/fescamp.cat/:/home/fescamp.cat/:/usr/home/services/:/usr/share/php/) in /usr/home/fescamp.cat/web/15/wp-content/themes/hatch/functions.php on line 91

Warning: fopen(): Filename cannot be empty in /usr/home/fescamp.cat/web/15/wp-content/themes/hatch/functions.php on line 92

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /usr/home/fescamp.cat/web/15/wp-content/themes/hatch/functions.php on line 93
Què és el FesCamp?

Què és el FesCamp?

FesCamp15+Paisatge_391Què és el FesCamp?

.

..

El FesCamp és un procés de treball comunitari que a través de les pràctiques artístiques col·laboratives promou la reflexió crítica sobre la ciutat difusa de Sant Cugat del Vallès des del punt de vista de la sostenibilitat i el medi ambient. Té com a objectiu identificar les mancances i oportunitats sostenibilistes del context periurbà, intensificar la cohesió veïnal i les relacions socials, als barris de Mira-sol, La Floresta i Les Planes i la Vila de Valldoreix. Tots ells, àmbits de Sant Cugat condicionats pel creixement residencial dispers i característics per la relació directa amb el mosaic agroforestal de la cara nord de la serra de Collserola.

.

Tot i la presència del corredor ecològic i l’esforç proteccionista, la pressió de la crisi immobiliària i el caràcter frontera d’aquest àmbit provoquen dificultats en la cohesió veïnal del teixit residencial; impactes diversos en els espais naturals afectant als boscos i als ecosistemes aquàtics; i una desconnexió i desconeixement progressiu del capital natural del lloc. Per aquests motius es fa necessari intervenir d’una forma creativa i sobretot transversal per aconseguir millores en la relació ciutadà-entorn i ciutadà-ciutadà i cercar solucions a les diverses problemàtiques detectades.

Els projectes del FesCamp es basen en el treball per parelles entre agent local i artista. En una primera convocatòria es presenten i seleccionen agents locals que proposen un tema relacionat amb els objectius del FesCamp. En una segona convocatòria es presenten els artistes escollint tema/agent i plantejant un projecte per desenvolupar aquest tema. Ambdós treballen conjuntament durant tres mesos per presentar el resultat del procés el dia del Festival, el dissabte 9 de maig de 2015.

.

Impulsors del projecte

FesCamp és una iniciativa i està organitzat per Cíclica [space, community & ecology] amb la col·laboració de les Regidories de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, i de la Vocalia de l’Àrea de Cultura de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix.

El projecte també compta amb la col·laboració del mitjans de comunicació cugat.cat i TOT Sant Cugat, i amb el suport del Club Muntanyenc Sant Cugat i L’Ateneu Centre Cívic Sant Cugat.