Warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/usr/home/fescamp.cat/:/home/fescamp.cat/:/usr/home/services/:/usr/share/php/) in /usr/home/fescamp.cat/web/15/wp-content/themes/hatch/functions.php on line 91

Warning: fopen(): Filename cannot be empty in /usr/home/fescamp.cat/web/15/wp-content/themes/hatch/functions.php on line 92

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /usr/home/fescamp.cat/web/15/wp-content/themes/hatch/functions.php on line 93
Projecte F | Dibuixant la Floresta, construint el barri!

Projecte F | Dibuixant la Floresta, construint el barri!

DibuixLaFlorestaCristiaCurto_lqDibuixant la Floresta, construint el barri!

Un projecte de Cristina Curto i la Coordinadora d’Entitats el Senglar Cultural de la Floresta

Tot buscant preservar la memòria històrica i promoure la millora del barri de la Floresta es proposa fer sortides a peu pels carrers de la Floresta per dibuixar racons amb significat personal, històric o reivindicatiu i explicar-ne la seva història o els pensaments que ens evoquen.  D’aquesta forma, cada dibuix quedarà situat sobre el mapa del barri i associat a una història o reflexió personal que podrem compartir el 9 de maig i alhora deixar-ne constància als carrers de la Floresta.

 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

IMG_20150225_190040 - copia1ª Sessió. Definició del projecte entre artista, agent i FesCamp. Dimecres 25 de febrer de 2015

Al Casino de la Floresta ens reunim el Kim i la Marta de l’equip FesCamp, l’artista Cristina Curto i la Sílvia Llompart, el Ramon Piqué i la Julie Dalgier, representants de la Coordinadora d’Entitats el Senglar Cultural de la Floresta. La Cristina explica en què consisteix l’Urban Sketching i ens mostra la seva obra a través d’un llibre. De seguida desplega un mapa i plànol de la zona i s’acorda en organitzar una jornada col·lectiva de dibuix urbà per identificar espais a recordar, a reivindicar, i identificar-ne d’emblemàtics. Es decideix que el resultat es publicarà digitalment en un plànol virtual que serveixi per re-descobrir el barri. També s’editarà tota una sèrie de postals per poder difondre la imatge de la Floresta més enllà dels seus carrers i boscos. 

Per més info sobre La Coordinadora d’Entitats El Senglar Cultural clicar aquí. Per més info sobre l’artista Cristina Curto, clicar aquí.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Reunions [virtuals] preparant la jornada de dibuix urbà. Mes de març de 2015

Creuant-nos una llarga cadena de correus, el Ramon i la Sílvia decideixen el títol que convocarà la jornada col·lectiva prevista pel 22 de març: “Dibuixant la Floresta, construint el barri!”. La Cristina posa fil a l’agulla de seguida i ens envia el dibuix que encapçala aquesta entrada pel cartell. Sota la imatge, el Ramon i la Sílvia proposen aquestes línies que identifiquen l’esperit de la proposta: 

“La idea de la iniciativa neix del procés transformador que està vivivint el barri, que ha implicat i implica canvis urbans importants que aporten unes coses i s’emporten unes altres. Es trata, doncs, de treballar la memòria del barri, reivindicar els espais que encara hi són, fer conèixer indrets desconeguts i, en definitiva, construir barri a través d’un taller de dibuix en ruta pels espais de la Floresta.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

P1120084 - copia3ª Sessió. Jornada “Dibuixant la Floresta, construint el barri!”. Diumenge 22 de març de 2015

A les 10:00h una trentena de persones han anat arribant molt puntuals a la plaça de l’estació de la Floresta on l’artista i l’Entitat el Senglar Cultural i el FesCamp els hem rebut per explicar l’activitat a realitzar. Arriba més gent, i molta més gent. Va creixent l’entusiasme i el Ramon i la Sílvia ajuden als foresters a situar-se damunt el mapa de la zona. Alguns vénen de Barcelona, d’altres de Terrassa, Valldoreix, Sant Cugat. Expliquem que crearem un mapa geolocalitzat i tothom desapareix a la cerca d’un espai per dibuixar. Sobre les 13:00h tothom va arribant i estenem els resultats sobre la taula del FesCamp. Quin goig! Cadascú deixa el seu correu i indica, rere el dibuix, el motiu d’haver triat l’indret. Uns reinvidiquen, d’altres observen, d’altres se sorprenen. L’artista Cristina curto ens ho descriu amb aquestes paraules:

 

“Hem fet cau i net de paper, suports i bolígrafs. El temps no ha espantat a la gent i ja tinc ganes de veure els resultats!”.

A continuació podeu veure més imatges de la jornada i del fantàstic ambient Florestà:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Primers resultats i ressò a la premsa de la jornada del 22 de març de 2015

La premsa local de Sant Cugat de seguida fa ressò de l’èxit de l’acte. Podeu veure un vídeo a través de Cugat.cat i la ressenya escrita al Tot Sant Cugat

I no us podeu perdre l’enllaç on l’artista ha anat penjant tots els dibuixos realitzats amb la intensió de seleccionar-ne una desena per convertir-los en postals i geolocalitzar-los en un mapa: pots veure-ho clicant aquí.

Ni tampoc el documental de Juan A. Gamero de la jornada de dibuix urbà.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..